TaalCorrect is in 2012 opgericht door Ina IJsinga-Koning. Het taalbureau TaalCorrect is ontstaan vanuit mijn passie voor correct Nederlands. Want ook al valt het niet iedereen op, het is zo jammer als in een mooi vormgegeven brochure of simpele reclamefolder een taalfout staat. Ook haken mensen af als ze bijvoorbeeld op een website een of meer taalfouten zien. Foutloze tekst is gewoon belangrijk. Het is daarom goed altijd iemand anders de tekst te laten nalezen.

Door ervaring vanuit mijn werk, nu als medewerker Marketing & Communicatie, daarvoor als directiesecretaresse bij AOC Terra en door de opleiding Management Assistent die ik heb gevolgd bij Schoevers, werden mijn scherpte en oog voor goede teksten steeds verder ontwikkeld.

Mijn voorliefde voor correcte teksten uit zich regelmatig in het vrijwilligerswerk dat ik doe. Zo ben ik mede verantwoordelijk voor enkele websites, verzorg ik het secretariaat voor de Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied, verzorg ik beamerpresentaties en schrijf ik kopij voor enkele uitgaven. Toen ik in het voorjaar van 2012 werd benaderd om teksten op zakelijk gebied te redigeren, was de tijd rijp voor een eigen taalbureau: TaalCorrect.

 
Home
Diensten
Verzorgd werk
Over ons
Contact
Links