Uw tekst, een correcte tekst!

Mijn naam is Ina IJsinga-Koning. In 2012 heb ik TaalCorrect opgericht. Dit is ontstaan vanuit mijn passie voor correct Nederlands. Taalfouten vallen mij op. En ik vind het zo jammer als bijvoorbeeld in een mooi vormgegeven brochure of leuke reclamefolder nog een taalfout staat. Ook haak ik al gauw af als ik op een website een of meer taalfouten zie. En daarin ben ik niet de enige… Foutloze tekst is gewoon belangrijk. Ook bij scripties en werkstukken wordt hier steeds strenger op gelet. Wil je iets moois en goeds afleveren, dan is het aan te raden om altijd iemand anders jouw tekst te laten controleren en als het echt goed moet, te laten redigeren.

Door ervaring vanuit mijn huidige baan als medewerker Marketing & Communicatie en eerder als directiesecretaresse, maar ook door de opleiding Management Assistent bij Schoevers en dan met name het vak Nederlands, werden mijn scherpte en oog voor goede teksten steeds verder ontwikkeld.

Mijn voorliefde voor correcte teksten uit zich ook in het vrijwilligerswerk dat ik doe. Zo ben ik mede verantwoordelijk voor enkele websites en facebookpagina’s, verzorg ik het secretariaat voor de Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied, de redactie van het blad De Robben, beamerpresentaties en schrijf ik kopij voor enkele uitgaven.

Toen ik in het voorjaar van 2012 werd benaderd om teksten op zakelijk gebied te redigeren, was de tijd rijp voor een eigen taalbureau: TaalCorrect.